Hírek

Kedvezményezett neve: STEEL-VENT EGER Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Csővezetékek korróziós sebességének meghatározása innovatív eszközök és módszertan segítségével

Projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00222

Szerződött támogatás összege: 233 578 800 Ft Támogatás mértéke: 68.01%.

Projekt tartalmának bemutatása:

A vegyipari, olaj-, gáz- és nukleáris ipari technológiai berendezések belső oldali korróziója súlyos technológiai probléma.

 A különböző agresszív vegyületek által előidézett belső oldali korrózió nem csak a berendezések lassú, követhető, ezért bizonyos mértékig tervezhető tönkremenetelét okozza, hanem annak következtében, hogy a folyamatot nem tudjuk kellő pontossággal mérni, követni, illetve gátolni és előrejelezni, a bekövetkező káresemények hatásai nem tervezhetőek. Ezért különösen fontos, hogy a korrózióvédelmi technológiák eredményessége, megbízhatósága a lehető legjobb legyen. Az ipari korróziós folyamatok mérése, nyomonkövetése az ún. korróziós monitoring technológiákkal történik.

A jelenleg alkalmazott technológiáknak két nagy, közös problémája van: (i) nagy elektromos ellenállású közegekben / rendszerekben csak lassú változásokat képesek pontosan mérni és (ii) nem magának a csőfalnak a korróziósebességét mérik, hanem a szondákba beépített elektródokét, azaz közvetett módon mérnek. A fejlesztendő méréstechnológiák és az azokra épülő berendezések ennek a két problémának a megoldására szolgálnak. A fejlesztendő technológia magán a szerkezeti anyag (cső, reaktor) felületén méri a korróziósebességet és az elhelyezett szondák csak segédelektródként szolgálnak, továbbá megoldjuk a nagy ellenállású, korrozív rendszerekben történő korróziósebesség-mérés feladatát is. A kifejlesztett megoldások kalibrálására, validálására speciális tesztberendezést építünk. Az új ipari monitoring rendszereket telemetriai interfésszel látjuk el.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.08.31.

Impresszum

      Módosítás alatt    

Oldalainkon HTTP-sütiket (cookie-kat) használunk a jobb működés érdekében. További információkért kattintson ide